Confidenţialitate

Legislația antifumat se înăsprește în Portugalia. Ministrul Sănătății: Vrem o generație fără fumători până în 2040 | AUDIO

Portugalia înăsprește legislaţia antifumat și interzice fumatul pe terase acoperite sau în proximitatea şcolilor şi a spitalelor. Ministrul Sănătății a declarat că măsurile iși propun să ajute fumătorii să îşi învingă dependenţa și să reducă îndemnurile la fumat. „Obiectivul nostru este să ajungem la o generaţie fără fumători până în 2040” – a declarat ministrul portughez.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noul proiect de lege, care va fi trimis în Parlament, prevede interzicerea fumatului în toate spaţiile închise, precum şi pe terasele şi în curţile interioare acoperite sau delimitate prin pereţi sau orice altă structură fixă sau provizorie.

De asemenea, va fi interzisă înființarea de noi spaţii pentru fumători.

Guvernul de la Lisabona doreşte, de asemenea, ca pe produsele cu tutun încălzit să fie tipărite avertismente medicale, după modelul celor care există deja pe pachetele de ţigarete convenţionale.

Totodată, din 2025 nu va mai fi permisă vânzarea de produse cu tutun în spaţiile în care fumatul este interzis, mai ales prin distribuitoare automatizate.

În urmă cu 4 ani, executivul portughez estima că 13.500 de decese au fost asociate consumului de produse pe bază de tutun.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Măsuri și mai stricte în Australia contra fumatului | AUDIO