Confidenţialitate

Pele, externat

Legendarul fotbalist brazilian Pele a părăsit spitalul în care a fost internat în urmă cu o lună pentru a-i fi extirpată o tumoare “suspectă” la colon, însă va avea nevoiie de chimioterapie.

Starea de sănătate a celui supra-numit “Regele” fotbalului este stabilă, anunță medicii spitalului din Sao Paulo înt-un comunicat.

Chiar dacă în buletinul medical nu este menţionat cuvântul “cancer”, chimioterapia este folosită în mod obişnuit pentru tratarea acestei maladii, susțin doctorii.

Triplul campion mondial brazilian a fost spitalizat la sfârșitul lui august, pentru examene medicale de rutină; atunci medicii i-au găsit o tumoră “suspectă'” la colon. Pele a fost operat patru zilei mai târziu, iar rezultatul biopsiei nu a fost făcut deocamdată public.

Pele, care va împlini 81 de ani luna aceasta, este singurul fotbalist din istorie care a câştigat de trei ori Cupa Mondială.

Are la activ un număr record de goluri marcate: 1.281 de goluri în peste 1.300 de meciuri disputate în timpul carierei sale sportive de 21 de ani.

Pele a îmbrăcat de 91 de ori tricoul selecţionatei Braziliei, pentru care a înscris 77 de goluri.