Confidenţialitate

Lărgirea plajelor cu bani europeni a devenit motiv de scandal în nordul stațiunii Mamaia, în zona cluburilor de lux

Deși au plătit chiriile pentru porțiunile de nisip pentru care au contracte, investitorii în turism nu mai au acces la mare.

Nu au voie să își amplaseze barurile, șezlongurile și umbrelele pe plajele nou construite.

În nordul stațiunii Mamaia, mocnește revolta. Pe lângă faptul că, din cauza pandemiei, nu știu cum vor funcționa, operatorii economici au probleme și cu plajele din fața hotelurilor, teraselor sau cluburilor pe care le dețin pe malul mării.

În doar câteva luni, printr-un proiectul european, suprafețele de plajă s-au lărgit, dar chiriașii nu le pot folosi, spune investitorul italian Roberto Tortoro:

“Când am închiriat plajele, aveam o promenadă, doi vecini și firul apei. Acuma nu mai avem. Firul apei este la 200 metri și chestia asta ne va crea mari probleme. Și nouă, și turiștilor”.

În Mamaia Nord şezlongurile se închiriau cu 75 până la 100 de lei în zona cluburilor de fiţe, iar baldachinele și cu 500 de lei. Pe plaja nou construită aşa ceva nu va mai fi posibil. Toate vor fi la liber, iar asta, potrivit lui George Țicu, înseamnă pierderi pentru operatorii de plajă:

„Un client care vine la noi și ne plătește o sumă de bani pentru un șezlong, trebuie să parcurgă 100 de metri în plus până la apă și acei metri pe care îi parcurge, nu îi parcurge în linie dreaptă, ci trebuie să facă slalom printre ceu cu prosoape”.

Unii dintre operatorii de plajă, precum Claudiu Manolache, sunt optimiști și convinși că se va găsi o soluție pentru împăcarea tuturor.

„Totul ține de autorități. Întrebarea este cine face curățenie pe acea plajă? Totul se rezumă la bani? Eu am o părere bună despre treaba asta cu lărgirea. Acum, să vedem sub ce formă se va întâmpla”.

Până când Apele Române nu vor intabula noile suprafețe de plaje, și asta nu se va întâmpla in această vară, operatorii nu au voie să folosească porțiunile lărgite de nisip.

Și tot Apele Române se vor ocupa și de curățenia de pe noile intinderi de plajă.