Lanț uman de 620 de kilometri, în India

În India a fost format, marți, un lanț uman din aproximativ cinci milioane de femei, lung de peste 620 de kilometri.

Aproximativ cinci milioane de femei din sudul Indiei, în statul Kerala, au format un lanţ uman pentru a susţine “egalitatea între sexe” şi a cere accesul într-un templu hindus.

Ideea acestui protest inedit a pornit de la Templul Sabarimala care a interzis accesul femeilor între 10 şi 50 de ani. Curtea Supremă a Indiei a anulat această interdicţie, încă din septembrie 2018, însă femeile tot nu au putut intra în Templul Sabarimala, fiind întâmpinate cu violență, inclusiv bătute cu pietre.

„Women’s Wall” (Zidul Femeilor) a fost forma de protest prin care femeile au căutat să atragă atenția lumii asupra inegalităților dintre sexe care se petrec în India.

În unele zone, participantele au fost lovite cu pietre de cei care asistau la protest.

Potrivit Huff Post India, cei care se opun acordării femeilor de drepturi egale cu ale bărbaților au incendiat chiar şi iarba pe care stăteau participantele la protest.

În Kasargode, poliția a intervenit pentru a opri contramanifestanții să mai incendieze iarba, iar forțele de ordine au primit acelaşi tratament cu femeile, fiind o ripostă cu pietre. Mai mulți polițişti au ajuns la spital în urma confruntărilor.

Organizarea protestului a fost susținută de autoritățile locale din statul Kerala.

Mai mulți politicieni au luat parte la „Women’s Wall” (Zidul Femeilor) , iar în unele oraşe de pe traseu au fost amenajate mici scene unde s-au transmis mesaje feministe, iar mai mulți artişti locali şi-au exprimat susținerea.

വനിതാ മതിൽ, ചരിത്ര മതിൽ

Publicată de Women's Wall pe Marţi, 1 ianuarie 2019

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS