Lance Armstrong, in vizorul Agentiei Americane Antidoping

Cel mai titrat ciclist din istorie se afla din nou in centrul unui scandal de dopaj

Cotidianul Washington Post a anuntat ca agentia americana antidoping a dechis o procedura impotriva septuplului cistigator al Turului Frantei. Este vorba despre acuzatii vizind perioada in care Armstrong a revenit in ciclism. Potrivit USADA, esantioanele prelevate de la fostul campion intre anii 2009 si 2010 demonstreaza ca au existat ‘manipulari sanguine, incluzind folosirea de eritropoietina si transfuzii de singe supraoxigenat’.

Washtington Post noteaza insa ca forul american detinesi alte marturii compromitatoare, legate de cele sapte titluri consecutive reusite de Armstrong in Marea Bucla intre 1999 si 2005. Deocamdata, agentia antidoping a cerut suspendarea sportivului de 41 de ani din competitiile de triatlon in care este angrenat in prezent.

Septuplul campion mondial a calificat acuzatiile USDA drept ‘calomnioase si motivate de ura’ si a reamintit ca a trecut in cariera peste 500 de teste antidoping. Lance Armstrong a fost pentru prima oara acuzat de dopaj in 2005, de cotidianul francez L’Equippe, iar anul acesta justitia americana a abandonat o ancheta in care el si alti rutieri ai echipei US Postal au fost cercetati pentru folosirea de substante interzise.