Confidenţialitate

La Senat, funcționează unul dintre centrele închise de vaccinare împotriva COVID. Imunizarea începe luni | AUDIO

Unul dintre centrele de vaccinare împotriva COVID-19, închise pentru populația obișnuită, funcționează la Parlament. Luni, angajații Senatului încep să se vaccineze în acest centru special de imunizare, deschis la cabinetul medical al Parlamentului.

Este vorba despre jumătate dintre angajații Camerei Superioare a Legislativului, însă nu și de senatori. Pe lângă cei 136 de senatori, în Camera Superioară a Parlamentului lucrează și alte aproximativ 760 de persoane.

Dintre acestea, aproximativ jumătate se vaccinează acum, în centrul de imunizare al Policlinicii 10, deschis la cabinetul Parlamentului.

Policlinica 10 este finanțată prin Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești.

Într-o declarație în exclusivitate pentru Europa FM, președinta Senatului, Anca Dragu, spune că printre cei care vor fi imunizați la Parlament nu se află și senatorii. Unii nu au vrut, alții s-au imunizat deja, fiecare unde a putut:

„Se vaccinează personalul tehnic, angajații Senatului, funcționarii parlamentari și avem un număr de peste 300 de persoane care s-au înscris pe această listă de vaccinare. Senatorii în general se vaccinează în circumscripțiile lor dumnealor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Am întrebat-o pe președinta Senatului de ce angajații se vaccinează într-un centru destinat doar celor de aici.

„Vaccinarea asta are loc în cabinetul medical deschis la Parlament, nu este un centru special amenajat de vaccinare, este cabinetul medical de la Parlament.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deschiderea unor centre de vaccinare doar pentru anumite categorii de bugetari esențiali a stârnit indignare în rândul unor persoane care săptămâni la rând nu au reușit să găsească locuri libere în centrele deschise celorlalte categorii eligibile pentru vaccinare în etapa a II-a.

  • Anca Grădinaru