La Radio cu Andreea Esca și Emilia Popescu – VIDEO

Emilia Popescu povestește în cadrul emisiunii La Radio cu Andreea Esca despre începuturile ei pe scenă și despre perioada în care nu spunea nimănui că vrea să dea la o facultate de teatru.

„Atmosfera era veselă la mine acasă. Extrem de veselă. Și artistică”, își amintește artista din perioada în care stătea cu părinții ei.
Franceza a fost prima limbă în care a vorbit, cu toate că îi era rușine să o folosească atunci când ieșea cu prietenii: „Când ești mic vrei să faci ce fac și ceilalți”. Când se gândește la copilărie, își amintește de cântecele bunicii ei.

Părinții au învățat-o să nu-și dorească lucruri materiale, iar mama ei o vedea scriitoare: „Avea talent la scris. Și am zis că își începe cariera literară. Când se făceau serbări apelau la ea ca să scrie sau să le spună. Și îi plăcea”, își amintește mama ei.

În schimb, a vrut să se facă actriță. A avut o perioadă în care nu a vrut să spună nimănui că vrea să dea la teatru pentru că simțea o oarecare teamă: „Fizicul nu mă recomanda, eram ca o păpălugă, tunsă aiurea. N-am spus nimănui ca să nu râdă de mine”, își amintește acum Emilia Popescu.

Emilia Popescu a intrat din prima la facultate, la clasa maeștrilor teatrului romanesc Olga Tudorache si Florin Zamfiresc, deși era speriată când a văzut ”marea de oameni care încerca să dea probele chiar și a noua oară (…)Aveau serviciu, concediu, copiii”. Când a intrat la facultate, s-a simțit ca ”președintele lumii”.

Mai multe despre parcursul ei, despre perioada în care a fost repartizată la Petroșani și cum a ajuns să fie prietenă cu Ștefan Bănică după patru ore de dans, a povestit actrița în cadrul emisiunii La Radio cu Andreea Esca.