La Ploieşti, ia startul Festivalul Toma Caragiu

8 teatre din Bucureşti, Ploieşti şi Craiova participă, începând de astăzi, la Festivalul de teatru Toma Caragiu, eveniment ajuns la a 5-a ediţie şi care este găzduit de oraşul Ploieşti.

Fără a avea caracter de competiţie, festivalul pune accentul pe rolul important pe care regizorul îl are într-un spectacol.

Maratonul cultural le va prilejui studenţilor întâlniri cu artişti consacraţi, precum actorul Claudiu Bleonţ şi coregraful Răzvan Mazilu.

Festivalul Toma Caragiu reuneşte pe aceeaşi scenă piese ale teatrelor Metropolis (Bucureşti), Uniteatru (Bucureşti), ACT (Bucureşti), Teatrul de Comedie (Bucureşti), 9G la TNBTeatrul Toma Caragiu (Ploieşti), Teatrul Marin Sorescu (Craiova) şi Centrul Cultural Nicolae Bălcescu (Bucureşti).

Biblioteca Judeţeană din Ploieşti programează o audiţie publică dedicată maestrului Toma Caragiu, de la a cărui naştere se împlinesc 90 de ani.

Pentru prima dată în cadrul festivalului, organizatorii invită publicul în afara sălii convenţionale de teatru, două dintre spectacole urmând a fi jucate într-un showroom de automobile.

Preţul unui bilet la spectacole este de 50 de lei.