Confidenţialitate

La o zi după erupția vulcanului Stromboli din Italia, alerta pentru populație se menține la un nivel ridicat

Continuă prăbușirile și scurgerile de lavă ale vulcanului Stromboli din Italia, însă lava nu mai ajunge în mare, ci se oprește la o altitudine de 400 de metri.

O nouă explozie a avut loc la 4 dimineața pe insula Stromboli iar erupția vulcanică a provocat un mic val tsunami. Nori denși de fum se observă în continuare, însă specialiștii italieni spun că fenomenul a scăzut în intensitate.

Spre deosebire de ziua precedentă, când lava a ajuns în mare și a provocat un cutremur de 3 minute, de data aceasta, materialul încins se oprește la o altitudine de 400 de metri.

În prezent, sunt 600 de persoane pe insula Stromboli, rezidenți și turiști, a spus primarul din Lipari, citat de postul de televiziune Rai News.

Primarul a menționat că oamenii sunt calmi, mai ales că pe partea locuită a insulei nu există fenomene puternice care să-i pună în alertă.

De altfel, jurnaliștii italieni menționează că turiștii continuă să vină pe insulă pentru a asista la spectacol.

Nivelul de alertă a fost ridicat de la galben la portocaliu, iar acest lucru înseamnă o distanță mai mare față de coastă pentru ambarcațiuni și monitorizarea continuă a situației.

Populația a fost îndemnată să nu stea în apropierea ferestrelor, deoarece deplasarea aerului provocată de o eventuală explozie ar putea sparge geamurile, iar în caz de pericol oamenii au fost sfătuiți să-și protejeze gura, nasul și ochii de cenușă și să se adăpostească în interiorul unei clădiri.

Foto: Captură video Twitter