Confidenţialitate

La o săptămână după atentatul terorist, londonezii sunt îndemnați să iasă în oraş

În Marea Britanie, londonezii sunt îndemnați să-și petreacă serile în baruri și restaurante pentru a demonstra unitate, după atentatele care au avut loc pe London Bridge.

Restaurantele s-au alăturat unei campanii de donații pe care a inițiat-o Crucea Roșie pentru a ajuta familiile celor uciși sau răniți în atentat.

8 persoane au murit și alte 48 au fost rănite, după ce, în urmă cu o săptămână 3 bărbați au intrat cu o furgonetă în pietonii aflați pe London Bridge, apoi au atacat cu cuțitele clienții unor restaurante din zona Borough Market.

Crucea Roșie din Marea Britanie îi îndeamnă pe oameni să iasă în oraș și să se alăture campaniei de strângere de fonduri pentru familiile celor răniți sau uciși în atentat.

Mai multe restaurante au anunțat că vor dona banii încasați pe un anumit produs din mediu, iar barurile vor solicita unele donații în cuantumul unei băuturi. Donații vor fi strânse și în sălile unde au loc piese de teatru, iar Uber a anunțat că va dona o liră pentru fiecare cursă care va avea loc sâmbătă seara, până la miezul nopții.

În 48 de ore de la înființarea Fondului Solidarității de către Crucea Roșie, se adunaseră deja aproape 400.000 de lire sterline.