La alegerile parlamentare, românii din străinătate vor putea vota în orice secție de votare, indiferent de locul unde își au domiciliul sau reședința

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a confirmat, miercuri, că alegerile parlamentare vor avea loc pe 11 decembrie şi a precizat că decizia a fost luată de Executiv în condiţiile în care a existat o majoritate parlamentară în favoarea acestei date.

 

Maria Ligor, ministrul pentru romanii de pretutindeni a declarat ca se vor organiza sectii de votare acolo unde sunt comunitati mari de romani plecati la munca in strainatate si ca s-au luat masurile necesare pentru preintampinarea votului multiplu.

Am creat si posibilitatea de a organiza sectii de votare acolo unde anterior au mai fost sectii de votare, acolo unde exista o prezenta semnificativa a romanilor. Propunerile vor fi facute de Ministerul de externe. Identitatea alegatorului va fi verificata in fiecare sectie de votare astfel incat sa nu existe posibilitatea votului multiplu, a precizat ministrul pentru romanii de pretutudindenti, Maria Ligor.

Liviu Iolu a precizat că premierul s-a consultat cu liderii partidelor parlamentare şi, în urma discuţiilor, s-a conturat o majoritate în favoarea datei de 11 decembrie, formată din PNL, UDMR, PMP şi UNPR.

După o pauză de 8 ani-respectiv două legislaturi-se revine la alegerea deputaţilor şi senatorilor pe lista de partid, ceea ce va determina şi o reducere a numărului de parlamentari.

Ultimele alegeri parlamentare au avut loc la 9 decembrie 2012.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS