Confidenţialitate

Klaus Iohannis, despre incidentul cu drona din Marea Neagră: „Este grav și regretabil” | AUDIO

Incidentul cu drona care a avut loc în Marea Neagră este unul grav și regretabil. Este comentariul făcut de șeful statului după ce o dronă americană, care a decolat de la o bază militară din România, a fost interceptată de avioane de vânătoare rusești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aflat în vizită oficială în Bulgaria, la Sofia, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat care sunt implicațiile de securitate în urma incidentului de marți seara de deasupra Mării Negre.

Klaus Iohannis: Americanii fac comunicarea oficială despre această chestiune

Un avion de vânătoare Su-27 al forţelor ruse a lovit elicea unei drone militare americane de supraveghere Reaper.

„Incidentul cu drona care a avut loc ieri este un incident grav și regretabil. Comunicarea oficială despre aceste chestiuni se face de către partea americană”, a transmis președintele României.

Președintele Bulgariei: Fiecare zi a războiului din Ucraina mărește riscul garantării păcii și securității noastre

Incidentul a fost comentat și de preşedintele Bulgariei Rumen Radev: „Și întâmplarea cu această dronă asupra Mării Negre: acest lucru trebuie să ne spună că în fiecare zi în care are loc acest război mărește riscul nu doar pentru economiile noastre și sistemele sociale, ci măresc și riscul garantării păcii și securității noastre”.

România și Bulgaria continuă demersurile pentru asigura în 2023 adoptarea deciziei de aderare la Schengen

La Sofia, președintele Klaus Iohannis a discutat cu omologul său bulgar despre spațiul Schengen. România și Bulgaria vor continua demersurile pentru a asigura, în acest an, adoptarea deciziei de aderare la spațiul de liberă circulație, a precizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a ignorat întrebarea despre confidențialitatea costurilor deplasărilor externe

Șeful statului a mai fost întrebat și dacă știe de ce sunt confidențiale costurile deplasărilor externe pe care le face. Președintele Klaus Iohannis a ales să ignore cea de-a doua întrebare.

Sursa foto: Presidency

Citește și: Reacții după ce o dronă americană a fost doborâtă de un avion rusesc. „Mesajul lor a fost un eșec”, transmite Casa Albă