Klaus Iohannis a promulgat legea care mărește solda militarilor

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți o lege referitoare la majorări salariale pentru anumite categorii de personal plătit din fonduri publice.

Majorările acordate personalului din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională (…) se aplică la salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție cuvenit/cuvenită, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, și se adaugă la acesta/aceasta”, se arată în lege.

Actul normativ mai prevede că, începând cu data de 1 noiembrie, se majorează cu 50% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

Legea stipulează și faptul că, de la 1 noiembrie, salariile de bază ale personalului din cadrul direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală se stabilesc, prin asimilare, la nivelul salariilor de bază aferente funcțiilor publice și contractuale din cadrul aparatului central al ANAF.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS