Confidenţialitate

Kirk Douglas, în vârstă de 101 ani, a urcat pe scena Globurilor de Aur 2018 – VIDEO

Actorul, regizorul și producătorul Kirk Douglas, pe numele real Issur Danielovitch Demsky, în vârstă de 101 ani, a urcat pe scenă, la cea de-a 75-a gală de decernare a Globurilor de Aur, care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

Kirk Douglas a prezentat, alături de nora sa Catherine Zeta-Jones, nominalizările pentru categoria „cel mai bun film”. Câştigătorul a fost lungmetrajul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

De-a lungul carierei sale de actor, Kirk Douglas a jucat în peste 90 de filme, faima sa fiind comparabilă cu a unor actori ca Sir Laurence Olivier sau Anthony Quinn.

Unul dintre cele mai celebre roluri ale sale este cel din ‘‘Spartacus”, regizat de Stanley Kubrick, unde a jucat cu un alt mare actor, Peter Ustinov.

Un rol la fel de important a fost cel din ”Lust for Life” pentru care a fost nominalizat a treia oară laOscar pentru interpretare. În acest film a jucat rolul pictorului Vincent Van Gogh și a evoluat alături de un alt mare actor, Anthony Quinn.

A câştigat un Oscar onorific în 1996, două Globuri de Aur , un premiu pentru întreaga carieră oferit de American Film Institute şi un Urs de Aur onorific decernat de organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.