Confidenţialitate

Armata ucraineană a primit ordin să se retragă din Severodonețk, oraș distrus în proporție de 90%

Trupele ucrainene au primit ordin să plece din orașul Severodonețk, intens bombardat de armata rusă în ultimele săptămâni. Orașul este o ruină spune guvernatorul regional, care a anunțat retragerea.

Rusia a reușit să cucerească tot mai multe orașe din estul țării după ce, titrează CNN, și-a îmbunătățit ofensiva militară. Pe de altă parte, Statele Unite au anunțat că vor trimite un nou ajutor miltar Ucrainei în valoare de 450 de milioane de dolari.

Guvernatorul din Severodonețk spune că orașul este distrus în proporție de 90%. „Forțele armate ucrainene vor trebui să se retragă. Am primit ordinul, nu mai are sens să rămânem pe poziții care au fost bombardate constant timp de luni de zile”, a adăugat Serghei Hiadad.

Orașul este redus la moloz din cauza bombardamentelor continue ale armatei ruse care au mai cucerit și alte două orașe din regiunea Luhansk, aproape de Lisiceansk.

Forțele ruse capătă avantaj tot mai mare în Estul Ucrainei, pe care vor să îl controleze complet, după ce au învățat în cele trei luni de atac din greșelile făcute, potrivit CNN.

Rușii și-ar fi îmbunătățit coordonarea aeriană, atacurile la sol și aprovizionarea trupelor pe front.

Statele Unite au anunțat că vor trimite armatei ucrainene vehicule capabile să lanseze rachete ghidate către ținte aflate la aproximativ 60 de km distanță dar și bărci de patrulare pentru monitorizarea coastelor și a râurilor.

Foto: Shutterstock