Keo: ‘Prima oară m-am auzit la radio la Europa FM’ (AUDIO)

La 14 ani de Europa FM, artiştii s-au întrecut în urări pentru un radio de milioane de români.

Printre artiştii care au ţinut să ureze la mulţi ani postului de radio Europa FM s-a aflat şi Keo, prezent pe Drum cu Prioritate alături de Radu Constantinescu.

Artistul şi-a amintit în direct de concertele din Garajul Europa FM dar şi de toate momentele speciale pe care le-a trăit ascultând Europa FM.

Keo a mărturisit că prima dată când a venit în România, în timp ce se îndrepta de la aeroport spre casă, taxiul care-l conducea avea radioul setat pe 106,7 FM, frecvenţa Europa FM din Bucureşti a atunci şi-a ascultat pentru prima dată piesa de debut, ‘Azi vii, mâine pleci’, la radio.

Europa FM este de 14 ani pe aceeaşi frecvenţă cu tine

Viaţa se schimbă’ – acesta este anunţul care pregătea lansarea primului post de radio privat cu acoperire naţională. Pe 26 mai 2000, la ora 16:00, George Zafiu îşi deschidea microfonul şi rostea primele cuvinte pe frecvenţele postului de radio care avea să scrie istorie în presa românească.

Lansarea Europa FM a fost transmisă de postul public pe canalul 2. Din această cauză, George Zafiu a avut supriza să descopere schimbări în studio cu doar câteva zeci de minute înainte de emisie. Asta se întâmpla pentru că echipa TVR căuta cele mai bune unghiuri de filmare şi locurile potrivite pentru lumini, iar scenariul părea că se schimbă şi tot schimbă. Nu însă şi desfăşurătorul primei emisiuni de la Europa FM. Totul a fost pus la punct cu mult timp înainte, corespondenţii din ţară erau gata să dea primul salut live iar totul a decurs şnur, în ciuda emoţiilor.

‘Ascultaţi Europa FM. Este ora 16. Din acest moment suntem împreună! Viaţa s-a schimbat!’, a fost anunţul făcut de George Zafiu după care a urmat prima piesă difuzată de Europa FM – John Lennon – ‘Imagine’.