Confidenţialitate

Jumătate din populaţia adultă a Uniunii Europene a fost vaccinată cu cel puţin o doză

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că jumătate din populaţia adultă a Uniunii Europene a fost vaccinată cu cel puţin o doză a unor seruri anti-COVID-19.

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății spune că nivelul vaccinării este insuficient pentru a evita o nouă creștere a cazurilor.

În Europa, mai mult de jumătate din populația adultă a primit cel puțin o doză de vaccin, iar peste 100 de milioane de europeni au primit schema completă până acum, a anunțat Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene.

Este foarte important să aflăm de unde a plecat această pandemie, pentru a ști ce să facem pe viitor, a mai spus președinta Comisiei Europene.

Pe de altă parte, Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că nivelul vaccinării nu este suficient – deocamdată – pentru a preveni un nou val al pandemiei, chiar dacă în toate țările europene numărul de cazuri a scăzut. Este un sentiment fals de siguranță, spune Kluge, în condițiile în care mai multe state pregătesc festivaluri și competiții sportive care aduc riscuri suplimentare.

OMS face în continuare apel la prudență.

Dacă alegeţi să călătoriţi, faceţi-o cu responsabilitate. Nu puneţi în pericol câştigurile obţinute cu mare efort”, a adăugat Kluge.