Judeţul Iaşi – lista candidaţilor la alegerile parlamentare 2016

De la primărie, în Parlament cu tot cu dosar penal. Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, își dorește să ajungă acum în Parlament, chiar dacă a fost trimis în judecată în două dosare penale.

Gheorghe Nichita vrea să obțină un fotoliu de deputat din partea PRU.

Fostul primar este trimis în judecată, pentru că ar fi luat mită de la patronul grupului de firme UTI, Tiberiu Urdăreanu. Mita a constat în bani – aproape 4 milioane de lei, bunuri electronice, dar și plata unor excursii în China și Hong Kong, iar toate acestea reprezentau un comision de 10 la sută din valoarea unui proiect privind managementul traficului în Iași.

Gheorghe Nichita mai este trimis în judecată în dosarul în care e acuzat că și-a spionat fosta amantă, cu ajutorul poliției locale din Iași.

Un alt candidat cu probleme este și Varujan Vosganian, acum la ALDE. Fostul ministru candidează la Iași pentru Camera Deputaților, deși este urmărit penal în dosarul Poșta Română. În alt dosar, cel al gazelor ieftine, Varujan Vosganian a scăpat de urmărirea penală, fiind salvat de colegi.

Mircea Manolache deschide lista PMP Iași la Senat. Mircea Manolache s-a ales anul acesta cu un dosar penal pentru vătămare corporală și fugă de la locul accidentului. Acesta a lovit un polițist local care încerca să oprească mașina condusă de Manolache pentru că circula pe contrasens. Polițistul s-a ales cu răni ușoare.

Senatorul PSD Sorin Lazăr  candidează pentru un nou mandat, deși are două condamnări definitive, dar cu suspendare: în ianuarie anul acesta la un an de închisoare pentru abuz în serviciu și în 2014 la șase luni de închisoare pentru conflict de interese după ce și-a angajat fiul la biroul său parlamentar din Iași. Sorin Lazăr este al doilea pe listele PSD Iași.

 

Listele complete ale partidelor

În județul Iaşi, PSD deschide lista la Camera Deputaților Gavrilă Camelia, în prezent inspector şcolar general.

Pe listele de la Senat, PSD deschide lista Pănescu Doru-Adrian, în prezent profesor universitar.

Lista PSD IAŞI Camera Deputaților 

Lista PSD IAŞI Senat

PNL deschide lista la Camera Deputaților în Iaşi cu Bodea Mariusde profesie economist,  iar la Senat cu notarul Scântei Laura-Iuliana.

Lista PNL IAŞI Camera Deputaților

Lista PNL IAŞI Senat

La PMP , primul pe lista Camerei Deputaților este actualul deputat Movilă Petru, iar la Senat juristul Manolache Mircea.

Lista PMP IAŞI Camera Deputaţilor

Lista PMP IAŞI Senat

ALDE deschide lista la Camera Deputaților cu actualul senator Vosganian Varujan, iar la Senat cu Şalaru Vasile, în prezent profesor.

Lista ALDE IAŞI Camera Deputaţilor

Lista ALDE IAŞI Senat

La USR (Uniunea Salvați România) primul pe lista Camerei Deputaților este analistul financiar Chichirău Cosette-Paula, iar la Senat Lungu Dan, în prezent director al muzeului naţional al literaturii române.

Lista USR IAŞI Senat

Lista USR IAŞI Camera Deputaţilor

Tot din Iaşi vor mai candida la alegerile parlamentare și partidele ANR – Alianța Noastră România, UDMR, PSR – Partidul Socialist Român, PRU – Partidul România Unită, PRM – Partidul România Mare şi PER – Partidul Ecologist Român.

Lista ANR IAŞI Senat

Lista ANR IAŞI Camera Deputaţilor

Lista UDMR IAŞI Senat

Lista UDMR IAŞI Camera Deputaţilor

Lista PSR IAŞI Senat

Lista PSR IAŞI Camera Deputaţilor

Lista PRU IAŞI Senat

Lista PRU IAŞI Camera Deputaţilor

Lista PRM IAŞI Senat

Lista PRM IAŞI Camera Deputaţilor

Lista PER IAŞI Senat

Lista PER IAŞI Camera Deputatilor 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS