Confidenţialitate

Judecătorii au decis ca Ronaldinho să rămână în arest

Ronaldinho şi fratele său, Roberto de Assis, vor rămâne în continuare în închisoare. Judecătorul a decis să menţină arestul, întrucât există posibilitatea ca cei doi să fugă din Paraguay.

„Au încălcat interesele Republicii Paraguay şi există şi riscul de evadare, deoarece sunt străini şi au intrat ilegal în ţară”, a spus Clara Ruiz Diaz, judecător, pentru presa din Paraguay.

Un procuror a vorbit la o televiziune despre gravitatea faptelor pe care le-ar fi comis Ronaldinho şi fratele său. În realitate, cei doi sunt acuzaţi şi de alte încălcări ale legii.

„Există indicii că s-au comis şi alte infracţiuni. Ronaldinho este un om iubit, dar trebuie să ne facem treaba ca şi cum ar fi o persoană obişnuită”, a afirmat Osmar Leal, procuror, pentru TV Globo.

Situaţia lui Ronaldinho nu ar fi una prea bună în închisoare. Carlos Gamarra, fostul jucător al celor de la Atletico Madrid şi Inter Milano, l-ar fi vizitat pe brazilian în arest, iar acesta din urmă ar fi început să plângă. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi când judecătorul de caz a dictat închisoare provizorie.

Ronaldinho Gaucho şi Roberto de Assis sunt investigaţi de autorităţile din Paraguay, de miercuri, după ce au pătruns în ţară cu paşapoarte false. Cei doi au recunoscut acest lucru, însă au declarat că au primit documentele „drept cadou”, la sosirea în ţară. Cel care le-a oferit documentele ar fi omul de afaceri Wilmondes Sousa Lira, care a fost arestat.