Confidenţialitate

Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Revoluția la vârsta lui Iisus

De Crăciun, nu se va ieși în stradă. Nu se va protesta împotriva acestei guvernări care, pe lângă frig și sărăcie, livrează cetățenilor și o giga bătaie de joc: uite declarația, nu e declarația! Sau: nu mai sunt pensii speciale, ba mai sunt! Sau: noi mâncăm sushi de vită coreean la Seul, voi ce mâncați?

De Crăciun se va mânca și se va bea în cinstea nașterii lui Hristos. Vreau pentru ca să le spun cu acest prilej mesenilor lui Mesia că, dacă ne gândim că învierea lui Iisus a fost o a doua naștere, pot să consume de-ale porcului și de Paște.

Iisus Hristos s-a născut ca să moară, în mod programat, pe cruce. În numele cărei cauze? Personajul Iisus n-a luptat pentru eliberarea neamului său, opresat de romani, ba chiar era de partea stăpânitorilor, a Imperiului cotropitor („Dați Cezarului ce este al Cezarului!”), n-a fost nicidecum un revoluționar care să se jertfească pentru libertate și dreptate socială. Cauza pentru care a murit și adevărat a înviat a fost afirmația sa enormă că El este întruparea lui Dumnezeu pe Pământ.

Iar scopul sacrificiului planificat? Scopul declarat: o iertare aberantă, la grămadă, o mântuire pe care nu i-a cerut-o nimeni, pentru toți păcătoșii din această lume. Scopul real: înlocuirea dictaturii romane cu dictatura bisericii creștine.

S-au scurs 33 de ani (vârsta lui Iisus) de când niște oameni, puțini, au ieșit în stradă, unde știau că-i așteaptă gloanțele, care îi pot omorî definitiv, pentru doborârea ticăloșilor stăpânitori ai României. Pentru libertate și dreptate, care nu înseamnă nicidecum amnistie în stil Iisus, de care să beneficieze toți făcătorii de rău din această țară.

Mă întreb, câți români, liberi azi să se veselească de Crăciun, vor vărsa un strop din paharul cu vin sau țuică în amintirea celor răstigniți fără cruce și până astăzi neînviați? Dar atât de adevărați.

Cristian Tudor Popescu la Judecata de Joi, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.