Confidenţialitate

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus vor putea juca la US Open, în anumite condiții

US Open le va permite jucătorilor de tenis din Rusia și Belarus să concureze deși, în contextul războiului din Ucraina, organizatorii Wimbledon au decis să le interzică accesul.

Federaţia americană de tenis va permite jucătorilor ruşi şi belaruşi să participe la US Open 2022, dar numai sub drapel neutru.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie, sportivii ruși au fost împiedicați să participe la multe competiții, inclusiv la meciurile de calificare pentru Cupa Mondială de fotbal.

Belarus a avut parte de același tratament pentru că a ajutat Rusia în război.

La turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, care va debuta pe 27 iunie, rușii și belarușii nu vor putea participa. Decizia a generat reacţii mai degrabă critice, în timp ce conducerile circuitelor ATP şi WTA au hotărât să nu acorde puncte la ediţia din acest an a Grand Slam-ului londonez.

La US Open, care începe în 29 august la New York, va putea participa rusul Daniil Medvedev, campionul en-titre la simplu masculin, dar cel mai probabil sârbul Novak Djokovic va fi exclus, pe fondul opoziției sale față de administrarea vaccinului anti-covid, scrie The Telegraph.

Autoritățile americane încă cer călătorilor care sosesc în SUA să prezinte dovada vaccinării.