Confidenţialitate

Protagonist al unui scandal sexual, Jozsef Szajer a demisionat din Fidesz

Politicianul ungar Jozsef Szajer a demisionat din partidul la putere în Ungaria al premierului Viktor Orban după ce a participat la o petrecere ilegală din Bruxelles descrisă de presă drept “o orgie” într-o perioadă de lockdown, informează miercuri cotidianul ungar Magyar Nemzet, preluat de agențiile de știri internaționale, citate de Agerpres.

“Acţiunile colegului nostru eurodeputat Jozsef Szajer sunt incompatibile cu valorile familiei noastre politice”, a declarat Viktor Orban, potrivit Magyar Nemzet.

”25 de bărbaţi goi” au fost găsiţi la etajul unui bar situat în centrul oraşului Bruxelles, conform La Derniere Heure.

Unul dintre participanţi, membru al Parlamentului European, a încercat să fugă prin jgheabul de la acoperişul clădirii la sosirea poliţiei, dar a fost reţinut de o patrulă venită ca întăriri.

“Bărbatul avea sânge pe mâini, posibil să se fi rănit în timp ce fugea”, a precizat la rândul său Parchetul din Bruxelles, care l-a identificat pe fugar doar cu iniţialele, S.J., născut în 1961.

Într-un comunicat dat publicităţii marţi, Szajer a confirmat că s-a folosit de funcţia sa de eurodeputat în timpul arestării şi a explicat că a fost apoi condus la domiciliu de poliţie.

Conform parchetului, circa 20 de persoane au fost sancţionate în total.

Jozsef Szajer a demisionat din Parlamentul European şi a declarat că se retrage din viaţa politică.

„Regret profund această încălcarea a restricţiilor anti-COVID. Am fost iresponsabil. Sunt pregătit să plătesc amenda prevăzută în acest caz (250 de euro – n.red)”, a explicat, într-un text transmis de PPE, Jozsef Szajer, un aliat de peste 30 de ani al lui Viktor Orban.

„Cer iertare familiei, colegilor şi alegătorilor mei”, a adăugat el, spunând că a fost o greşeală „strict personală”, fără a face alte precizări.

Cotidianul La Derniere Heure a descris petrecerea drept o „orgie”.