Joseph Blatter şi Michel Platini, suspendaţi opt ani din toate activităţile fotbalistice

Joseph Blatter și Michel Platini au fost suspendați din toate activitățile fotbalistice pentru următori opt ani. Decizia a fost loată de Comisia de Etică a FIFA după cum relatează publicația L’Equipe. Cei doi oficiali au fost acuzați de conflict de interese și plată neloială, după ce s-a stabilit că Michel Platini a primit 1,8 milioane de euro de la Sepp Blatter, în 2011, fără a avea un contract scris, pentru o activitate de consilier încheiată în 2002.

 

De asemenea, șeful UEFA, Michel Platini va trebui să plătească o amendă de 74 de mii de euro, în timp ce Joseph Blatter va fi obligat să plătească suma de 46 de mii de euro. Cei doi vor putea contesta decizia Comisiei de Etică prin apel la FIFA, iar mai apoi se vor putea adresa Tribunalului Sportiv de la Lausanne.  Anterior se discuta despre posibilitatea unei suspendări pe viață a celor doi.

 

Amintim, FIFA se confruntă cu un uriaș scandal de corupție, după ce justiția americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreședinți ai forului și șapte oficiali. Acuzațiile sunt de luare de mită și primirea de alte foloase de la începutul anilor 1990 până în prezent. În urma scandalului, mai mulți oficiali ai forului mondial au fost reținuți la Zurich iar elvețianul Sepp Blatter a anunțat că demisionează din funcția de predședinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS