”Jolt Kerestely. O viață pentru cântec” – succes de casă la Gaudeamus/ ”Președintele muzicii ușoare românești”

Volumul Jolt Kerestely. O viață pentru cântec’ este povestea vieții și carierei unui important compozitor din muzica românească, care a lansat sute de melodii cunoscute în toată țara. Amănunte – marți, 25 noiembrie, de la ora 17.15, în rubrica ‘Sus cortina!’, la Europa FM.

Volumul Jolt Kerestely – O viață pentru cântec’ este povestea vieții și carierei unui important compozitor din muzica românească – AUDIO scrisă de Oana Georgescu, jurnalist, scriitor și Secretar Literar Artistic al Teatrului ‘Constantin Tănase’.

Dintrele sutele de melodii compuse de Jolt Kerestely în cei 55 de ani de carieră – care au dat farmecul spectacolelor și festivalurilor – amintim ‘Copacul’, șlagărul care, și acum, după mai bine de 40 de ani de la interpretarea unică a lui Aurelian Andreescu, înregistrează recorduri de audiență când posturile tv și de radio difuzează această piesă – AUDIO.

Cartea este însoţită de două CD-uri care conţin peste 40 de cântece compuse de Jolt Kerestely şi interpretate de toate marile nume ale muzicii uşoare româneşti.

În acest volum, zeci de prieteni, colegi de breaslă, interpreţi, actori, compozitori, textieri, scriitori, poeţi, oameni de radio şi de televiziune, directori de teatru şi de festivaluri îi dedică câteva pagini compozitorului Jolt Kerestely.

Octavian Ursulescu l-a numit pe Jolt Kerestely, în timpul lansării acestui volum, ‘președintele muzicii ușoare românești’ – AUDIO.

Cartea a fost publicată de Editura PRO UNIVERSITARIA și lansată sâmbătă, 22 noiembrie, în cadrul târgului de carte GAUDEAMUS. Autoarea cărții, Oana Georgescu, spune că volumul este un ‘succes de casă, cu tiraj epuizat în cadrul târgului’ – AUDIO.

MARGARETA PÂSLARU, STELA ENACHE, DORIN ANASTASIU, RAOUL, MARINA FLOREA, actorii MARIN MORARU și ALEXANDRA VELNICIUC, compozitorii GEORGE NATSIS, ANDREI KERESTELY şi VIRGIL POPESCU au sărbătorit alături de maestrul Jolt Kerestely succesul acestei apariții editoriale atât de speciale.