John Patrick McEnroe, sărbătorit în Deşteptarea

Născut pe 16 februarie 1959, John Patrick McEnroe a câștigat 7 titluri de Grad Slam – a făcut celebră replica: ‘you cannot be serious’. Fix așa s-a intitulat și cartea sa autobiografica.

George Zafiu şi Vlad Petreanu au început săptămâna cu un sportiv care a scris istorie.

‘Deschidem săptămâna la Născut de ziua lui cu un american specialist în rachete. Rachete de tenis.

E vorba de un fost număr 1 al tenisului mondial care în 1979 a avut un meci de pomină, in turul 2 la US Open cu Ilie Năstase. De altfel, cei de la ESPN l-au poreclit pe american McNasty, pentru că și el era cam temperamental.

Sărbătoritul nostru – care a câștigat 7 titluri de Grad Slam – a făcut celebră replica: ‘you cannot be serious’. Fix așa s-a intitulat și cartea sa autobiografica.

Cel poreclit Super Brat sau Johnny Mac a jucat și-n filme precum: You don’t mess with Zohan, Jack and Jill, Anger Management sau Wimbeldon și-n seriale, populare in State, precum: 30 Rock sau CSI: NY.

Cel care a strâns un total de 170 de săptămâni in fruntea clasamentului modial, joacă în turneele dedicate seniorilor, în turnee demonstrative – în 2012 a fost chiar la București – și este adesea comentatorul marilor turnee de tenis pentru televiziuni din America sau pentru BBC.

Introdus in International Tennis Hall of Fame in 1999, sărbatoritul nostru a cochetat și cu muzica învățând să cânte la chitară de la Eddie Van Halen si Eric Clapton’, i-au schiţat portretul Vlad Petreanu şi George Zafiu.