Johann Strauss Ensemble revine în România, cu turneul naţional de Crăciun

Supranumit ‘Maestrul viorii’, dirijorul Russell McGregor şi orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble revin pe scenele din România, din 12 decembrie, în cadrul unui turneu naţional al concertului de Crăciun – Best of Vienna.

Ansamblul de muzicieni va „picta” atmosfera feerică a tabloului de sărbătoare tipic vienez prin interpretări debordante, pline de rafinament şi energie, presărate cu momente fine de amuzament, potrivit organizatorilor.

Noua producţie scenică a faimoşilor muzicieni a fost personalizată de directorul artistic Erich Buchman.

‘Strălucirea şi fastul Vienei, îmbrăcate într-un decor desprins parcă din basmele cu brazi impozanţi, castele cu sclipiri aurii şi fulgi de zăpadă, învăluite de celebrele valsuri vieneze, colinde şi cântece de iarnă vor aduce un plus de valoare capodoperelor din secolele precedente’, se scrie într-un comunicat.

Violonistul şi dirijorul Russell McGregor este, din 1997, concertmaestru şi dirijor al orchestrei Palatului Schobrunn. Vioara la care cântă a fost fabricată în anul 1697, de Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind ‘sora mai mică’ a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Biletele pentru concertul de Crăciun Best of Vienna, programat pe 12 decembrie la Sala Palatului, au fost puse în vânzare la preţuri cuprinse între 59 şi 220 de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS