Joe Cocker: ‘Bucureşti, România, vă iubim!’

Joe Cocker a murit, luni, la vârsta de 70 de ani. În urmă cu un an, Joe Cocker promitea la București că va reveni în țara noastră pentru concert. Nu a mai trăit să-și respecte promisiunea

Pe 4 august 2013, Joe Cocker ajungea să concerteze în România în cadrul turneului de promovare a noului său album – ‘Fire It Up’.

Joe Cocker s-a bucurat de o primire foarte călduroasă din partea publicului român, care a aplaudat pe tot parcursul concertului, a cântat şi a dansat pe cele mai cunoscute piese ale cântăreţului.

Imediat după ce a cântat ‘I Come in Peace’, Joe Cocker i-a salutat pe români. ‘Bucureşti, bună seara!’, a spus cântăreţul, stârnind aplauzele intense ale spectatorilor. Înainte de a părăsi scena, Joe Cocker a mulţumit publicului – ‘Bucureşti, România, vă iubim!’ -, artistul promiţându-le românilor că se va întoarce.

Joe Cocker nu a mai trăit însă să-și respecte promisiunea. Luni, pe 22 decembrie, a decedat la vârsta de 70 de ani, din cauza complicaţiilor generate de un cancer pulmonar.

După mai mult de patru decenii de muzică, Joe Cocker a devenit unul dintre cei mai de succes şi populari artişti ai lumii. Multe dintre cele peste 20 de albume au primit premii transformându-l pe artistul a cărei voce este inegalabilă într-o adevarată legendă a muzicii.

Joe Cocker s-a născut în localitatea britanică Sheffield, dar înaintea vârstei de 30 de ani s-a mutat în Statele Unite.

A fost distins cu Premiul Grammy în anul 1983, pentru melodia ‘Up Where We Belong’, interpretată în duet cu Jennifer Warnes.