Confidenţialitate

Joe Biden are o nouă strategie de luptă cu pandemia | AUDIO

Președintele american, Joe Biden, proaspăt instalat în funcție, a pregătit o nouă strategie naţională de luptă cu pandemia.

Masca devine obligatorie în instituții, în aeroporturi şi avioane, în nave, autobuze, trenuri şi alte mijloace de transport public.

Persoanele care merg în Statele Unite trebuie  să prezinte teste negative Covid şi să intre în carantină.

Noua administrație Biden se plânge, însă, că nu are date clare privind livrările de vaccinuri.

De asemenea, Joe Biden aşteaptă aprobarea de către Congres a unui nou plan de asistenţă socială şi economică în valoare de 1.900 de miliarde de dolari.

În primele ore la Casa Albă, Joe Biden a semnat 15 ordine executive. Primul dintre acestea s-a referit la gestionarea crizei COVID.

A introdus obligaţia de a purta măştile şi de a respecta distanţa în clădirile guvernului.

Multe dintre celelalte ordine modifică decizii ale lui Donald Trump.

”Având în vedere starea naţiunii, nu e timp de pierdut, trebuie să ne apucăm de treabă de îndată”, a spus Biden.

Biden a oprit procesul de retragere a Statelor Unite din Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi a semnat un ordin prin care SUA se alătură din nou acordului pentru climă de la Paris, din care Trump a retras ţara anul trecut.

Alte schimbări se referă la imigraţie: Biden a oprit construirea zidului la graniţa cu Mexicul început de Trump, a ridicat interdicţia de călătorie în SUA pentru cetăţeni din mai multe ţări şi a trimis o lege nouă la Congres prin care propune un plan pentru ca milioanele de imigranţi fără documente din SUA să poată deveni cetăţeni americani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu