Confidenţialitate

Jocurile Olimpice de la Tokyo: Ce reguli trebuie să respecte spectatorii

Vor fi cel mult 10.000 de spectatori la fiecare eveniment. Dar șefa comitetului de organizare Tokyo-2020, Seiko Hashimoto, le-a spus tuturor să nu se aştepte la tipul de petrecere la care au dreptul fanii fotbalului la EURO 2020.

„În Europa, zonele de competiții sunt pline de celebrări. Din păcate, noi nu vom fi probabil în măsură să facem acelaşi lucru”.

Orice persoane care prezintă o temperatură corporală de peste 37,5 grade la două controale diferite nu va putea intra în tribune. La fel, persoanele care tușesc sau nu poartă mască – fără posibilitatea de a-şi recupera banii în cazul în care i se va refuza intrarea.

Odată ajunşi în interior, spectatorii vor putea aplauda, dar nu vor avea dreptul să-i aclame pe sportivi sau „să intre în contact direct cu alţi spectatori”.

Organizatorii arată că trebuie evitată orice formă prin care publicul își exprimă „sprijinul verbal” sau “orice formă de ovaţionare care ar putea crea o mulţime”.

Spectatorii trebuie să renunțe la așa-numitul „hi5” – așadar,  la salutul tactil, și nu trebuie să vorbească prea tare în timpul competițiilor.

De asemenea, li se va interzice să solicite de autografe din partea sportivilor.

Consumul de alcool este interzis în tribune, deși e permis la alte evenimente sportive din Japonia.

Fanii sportului vor fi sfătuiţi să se întoarcă direct acasă după ce au asistat la competiţii.

„Oamenii pot simţi bucurie în inimile lor, dar nu se vor putea manifesta zgomotos şi vor trebui să evite mulţimile. Încercăm foarte mult să găsim o modalitate de a sărbători”, a mai spus Seiko Hashimoto.

Sportivii participanţi la Jocurile Olimpice vor fi testaţi zilnic şi vor fi ţinuţi departe de public.

Competiţia va avea loc în perioada 23 iulie – 8 august.