Confidenţialitate

Jim Carrey a fost dat în judecată pentru uciderea din culpă a fostei sale iubite

Jim Carrey a fost dat în judecată de Mark Burton, soţul fostei sale iubite, Cathriona White, luni, în cadrul unui proces în care actorul a fost acuzat de faptul că i-a furnizat acesteia medicamentele care i-au provocat decesul, potrivit Reuters.

Jim Carrey, în vârstă de 54 de ani, este acuzat că ”s-a folosit de uriaşa lui bogăţie şi celebritate pentru a obţine ilegal şi pentru a distribui medicamente prescrise care provoacă dependenţă şi, în acest caz, moarte”.

În documentele depuse la tribunal în acest proces, Mark Burton afirmă că soţia lui era ”angajată într-o relaţie de natură sexuală cu Jim Carrey” în perioada decesului acesteia.

Cathriona White, în vârstă de 30 de ani, o artistă specializată în arta machiajului, a fost descoperită fără semne vitale în apartamentul ei din Los Angeles pe 28 septembrie 2015, în urma unei presupuse sinucideri.

Starul hollywoodian a publicat o declaraţie de presă în care a spus că acest proces reprezintă ”o ruşine teribilă” şi că ”există în viaţă anumite momente în care trebuie să te ridici şi să îşi aperi onoarea împotriva răului din această lume”.

În declaraţia lui de presă, Jim Carey a mai spus: ”Nu voi tolera această încercare lipsită de suflet de exploatare a mea şi a femeii pe care am iubit-o. Problemele pe care le avea Cat au apărut cu mult timp înainte ca eu să o cunosc şi, din păcate, sfârşitul ei tragic s-a aflat mai presus de puterea de control a oricărei persoane. Sper că într-o bună zi oamenii nu vor mai încerca să profite de acest lucru şi să o lase să se odihnească în pace”.

Cathriona White şi Jim Carrey, care au avut o relaţie marcată de mai multe împăcări şi despărţiri, se despărţiseră încă o dată, cu doar o săptămână înainte de moartea ei, potrivit site-ului TMZ.

Jim Carrey, vorbind despre fosta lui iubită a folosit expresia ”my sweet Cathriona” (”Cathriona mea cea dulce”), într-o declaraţie dată publicităţii după moartea ei, în care a adăugat: ”Era cu adevărat o floare irlandeză bună şi delicată, prea sensibilă pentru acest pământ”.

În procesul pe care l-a iniţiat la Los Angeles, Mark Burton afirmă că Jim Carrey a obţinut medicamentele prescrise Percocet, Ambien şi Propranolol sub numele ”Arthur King” şi le-a oferit Cathrionei White, chiar dacă ştia că aceasta era ”predispusă la depresie” şi ”încercase deja să îşi ia viaţa”.

Mark Burton, care doreşte ca procesul să ajungă în faţa unui tribunal cu juraţi, mai spune că Jim Carrey ”a făcut eforturi pentru a-şi acoperi comportamentul şi complicitatea avută în moartea ei”.

De asemenea, Mark Burton este de părere că actorul nu a procedat bine atunci când s-a oferit să achite cheltuielile de înmormântare ale Cathrionei White. 

Sursă: News.ro