Jenson Button îl va înlocui pe Fernando Alonso la Monte Carlo

Este oficial – Jenson Button va reveni în Formula 1 pentru o singură cursă din acest sezon. Britanicul care s-a retras un an pentru odihnă, în urma unor probleme medicale, îl va înlocui la Monte Carlo pe un alt fost campion mondial – Fernando Alonso. Spaniolul va lipsi la Monaco pentru a participa cu un monopost IndyCar, la cursa de 500 de mile de la Indianapolis. Alonso vrea să fie al 2-lea pilot din istorie care câștigă “Tripla Coroană”: Grand Prix-ul din Monte Carlo, întrecerea americană pe circuitul oval de la Indianapolis și cursa de 24 de ore de la LeMans, egalându-l pe Graham Hill, care a realizat această performanță în anii ’60.

Jenson Button a acceptat să îl înlocuiască pe driverul iberic fiindcă a păstrat legătura cu echipa McLaren-Honda și locuiește în Monaco. În plus, englezul de 37 de ani este într-o formă fizică excelentă, după o serie de antrenamente dure în California, pentru competiția de Triatlon “Ironman”, în care vrea să concureze. Button se va antrena doar pe un simulator electronic înaintea cursei din principatul monegasc – care se va desfășura la 28 mai.
Amintim, în Campionatul Mondial de Formula 1 va avea loc în această duminică Marele Premiu din Bahrain, întrecere programată noaptea, la fel ca aceea din Singapore, din cauza temperaturilor ce pot atinge ziua 50 de grade Celsius. Startul se dă duminică la ora 18:00 ora României

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS