Confidenţialitate

Jens Stoltenberg: NATO a aprobat cele noi 4 grupuri de luptă în România, Bulgaria, Slovacia și Ungaria | AUDIO

Liderii NATO condamnă invazia Rusiei în Ucraina în cei mai puternici termeni posibili. Ei i-au cerut președintelui Putin să înceteze imediat războiul și au facut apel la Belarus să înceteze complicitatea- se arată în declarația oficială publicată pe Twitter înaintea conferinței de presă a secretarului general.

Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost apreciată ca fiind cea mai gravă amenințare la adresa securității euro-atlantice din ultimele decenii. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a zdruncinat pacea în Europa și duce la o enormă suferință umană și distrugeri – se arata în declaratia de la finalul reuniunii NATO.

Liderii NATO au aprobat cele 4 noi grupuri de luptă din flancul estic – la summitul incheiat în urmă cu câteva minute, secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, a declarat ca NATO își va consolida apărarea pe mare și în spațiul aerian, urmare a razboiului declanșat de Rusia în Ucraina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Liderii au aprobat 4 noi grupuri de luptă în România, Bulgaria, Slovacia și Ungaria. Acestea vor suplimenta cele 4 grupuri pe care le avem în țările blatice și Polonia, deci vom avea acum 8 grupuri de luptă. Vom întări securitatea cibernetică, aceste detalii vor fi stabilite la summitul din iunie”, a declarat Jens Stoltenberg joi.

În același timp, Alianța Nord-Atlantică va continua să ofere sprijin Ucrainei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Vom echipa armata Ucrainei cu sisteme anti-tanc și sisteme anti-rachetă”, a adăugat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a mai declarat că Alianța se va asigura că acest conflict nu se va extinde. În același timp, liderii NATO cer Chinei să nu sprijine Rusia și să-și folosească influența pentru a pune capăt conflictului declanșat de aceasta în Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Jens Stoltenberg: NATO cere Chinei să nu mai susțină eforturile de război ale Rusiei | VIDEO