Confidenţialitate

Jeff Sessions, confirmat în postul de procuror general al SUA

Senatul Statelor Unite l-a confirmat pe republicanul Jeff Sessions în postul de procuror general în noua administraţie de la Casa Albă.

În vârstă de 70 de ani, ultraconservatorul din Alabama a fost cel dintâi senator care s-a alăturat republicanului Donald Trump în campania electorală.

În SUA, procurorul general supervizează poliţia federală (FBI), activitatea celor 93 de procurori federali, administraţia penitenciară, serviciul de căutare a fugarilor (USMS), agenţia de luptă antidrog (DEA) şi biroul de alcool, tutun, arme de foc şi explozivi (ATF), , Marshals Service , specializat în căutarea fugarilor, şi agenţia de luptă antidrog (DEA).

În timpul audierii sale în Senat, Jeff Sessions s-a angajat să protejeze drepturile minorităţilor, mai ales pe cele ale afroamericanilor şi ale comunităţii LGBT, în contextul acuzaţiilor de rasism care i-au fost aduse de criticii democraţi.

Dând asigurări că îşi va păstra independenţa în relaţia cu Donald Trump. noul ministru american al Justiţiei a adoptat un ton marţial împotriva delincvenţei, mai ales a infractorilor care fac uz de arme de foc.