Confidenţialitate

Jeff Bezos va renunţa la conducerea Amazon

Jeff Bezos va renunţa, în acest an, la funcţia de director general al Amazon, gigant online pe care l-a fondat în urmă cu 30 de ani, relatează BBC.

Miliardarul american va deveni preşedinte executiv al companiei, invocând dorința de a se concentra și pe alte proiecte, precum Blue Origin, compania sa de nave spaţiale, și cotidianul The Washington Post.

Șeful al diviziei cloud, Andy Jassy va deveni noul CEO al Amazon.

Jeff Bezos a transformat o librărie online într-un magazin electronic cu acoperire globală, care valorează mai mult de 1.600 de miliarde de dolari.

“Oricât de mult mai dansez step în birou, sunt încântat de această tranziţie. Milioane de clienţi depind de noi pentru serviciile noastre şi mai mult de un milion de angajaţi depind de noi pentru mijloacele lor de trai. A fi CEO al Amazon este o responsabilitate profundă şi care te consumă. Când ai o astfel de responsabilitate, este greu să acorzi atenţie oricărui alt lucru”, le-a transmis acesta subalternilor într-o scrisoare internă.

Recent, Jeff Bezos a fost detronat în ierarhia celor mai bogați oameni ai planetei de Elon Musk, care a profitat de o apreciere a acţiunilor companiei sale producătoare de automobile electrice, Tesla.