Confidenţialitate

Japonia: Mesaje pe hârtie igienică, noul instrument de prevenire a suicidului în rândul tinerilor | AUDIO

Un nou instrument pentru prevenirea suicidului în rândul tinerilor în Japonia: mesaje pe hârtie igienică. Ideea a fost pusă în practică recent la 12 universități din departamentul Yamanashi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dragul de tine, îţi este greu să te prefaci că totul este în regulă. Nu trebuie să ne spui totul… dar de ce nu măcar puţin”, scrie cu litere albastre pe rolele albe de hârtie igienică.

Pe lângă mesajele întocmite, scrise de un specialist în sănătate mintală, şi însoţite de numere de telefon pentru prevenirea sinuciderii, pe aceste role de hârtie igienică există şi imagini liniştitoare, precum o pisică tolănită.

Autorităţile din departamentul Yamanashi, la vest de Tokyo, au distribuit luna trecută 6.000 de astfel de role către 12 universităţi locale.

La fel ca în multe alte ţări, în Japonia a fost observată o creştere a numărului de sinucideri odată cu pandemia COVID, care a accentuat sentimentul de izolare a multor oameni. În 2020, aproape 500 de copii şi adolescenţi s-au sinucis în Japonia, un record naţional.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Brazilia: O nouă terapie ajută oamenii să facă față depresiei