Izolați în România: Departe de lume, în județul Hunedoara

Lui Ştefan din Ludeştii de Sus nu-i pare rău că a trăit într-un cătun de munte toată viaţa, pentru că ştie că aici a învăţat foarte multe.

Ca orice om, Ştefan din Ludeştii de Sus spune că mai și greşeşte, numai că ”poţi greşi în două feluri: omeneşte sau prosteşte. Omeneşte e atunci când înveţi din greşeala pe care o faci”.

Cel mai greu i-a fost toată viaţa să facă el o greşeală. A preferat să-i greşească alţii lui, decât să fie el vinovat. La cei 80 de ani ai săi, zice că viaţa nu e decât „frecătură” între noi, cei care ne întâlnim zi de zi, după cum povesștete în episodul șase al seriei Izolați în România, care va putea fi urmărit luni la TVR 1.

Seria Izolaţi în România are 12 episoade a câte 25 minute, filmate în fiecare lună a anului trecut, şi va putea fi urmărită lunea, de la ora 22.30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

Dite Dinesz, de la TVR Timișoara, a urcat, în 2016, în cătunele în care nu există medic, cimitir, preot, şcoală. Alături de operatorul Marius Danci ea a căutat zonele izolate din România unde a filmat pe parcursul unui an întreg, rezultatul fiind o serie de 12 episoade reunite sub numele „Izolaţi în România”, care pot fi urmărite lunea, de la ora 22.30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

Pentru acest proiect, Dite Dinesz a fost declarată ”om de milioane” de echipa emisiunii O dimineață de milioane, de la Europa FM.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS