Italia: Un primar a închis birourile municipale după arestarea a jumătate dintre angajați

Caz inedit în Italia. Primarul unui oraș mic de lângă Napoli, Boscotrecase, a fost nevoit să închidă majoritatea birourilor municipale, după ce jumătate dintre angajații primăriei au fost arestați de poliție. E vorba de 23 de angajați.

Aceștia au fost arestați, în urma unui scandal uriaş generat de absenteismul din sectorul public din Italia, scrie Reuters.

Printre cei arestaţi și acuzaţi de fraudă împotriva statului se află şeful departamentului de trafic din Poliţia locală, dar și contabilul șef al primăriei.

Ancheta poliției a scos în evidență că într-o săptămână au fost înregistrate 200 de cazuri de absenteism, în care au fost implicate 30 de persoane.

Practic, angajaţii publici veneau la serviciu şi apoi plecau din clădire pentru a-şi rezolva o serie de probleme personale.

În alte cazuri, angajații foloseau mai multe cartele de acces astfel încât să-i înregistreze la serviciu și pe colegii care lipseau.

O înregistrare video a poliției arată cum un bărbat încerca să modifice unghiul de filmare al unei camere video. Pentru că nu a reușit, şi-a pus pe cap o cutie din carton, astfel încât să nu fie recunoscut, iar apoi a folosit două cartele de acces și s-a pontat pe el, dar l-a pontat și pe un coleg absent.

”Va trebui probabil să închid toată primăria”, a declarat pentru Sky Italia primarul Pietro Carotenuto.

Angajaţii acuzaţi de fraudă împotriva statului au fost suspendaţi din funcție pentru perioade cuprinse între 6 şi 12 luni. Totodată, riscă să fie concediaţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS