Italia: Silvio Berlusconi isi va executa pedeapsa, de un an de detentie, sub forma de munca in folosul comunitatii

Asa au cerut avocatii sai si asa a decis Tribunalul din Milano.

În august anul trecut, fostul premier italian a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru fraudă fiscală, din care 3 au fost amnistiați.

Pentru ca are o vârsta inaintata – 77 de ani – Silvio Berlusconi nu risca închisoarea, dar arestul la domiciliu, care este foarte restrictiv, i-ar fi limitat puternic deplasările şi l-ar fi obligat să se prezinte periodic la comisariatul de poliţie.

‘Tribunalul pentru supraveghere’ din Milano a decis, în schimb, că Berlusconi va trebui să se prezinte cel puţin o dată pe săptămână într-un centru medical pentru îngrijirea batrânilor cu dizabilităţi din Cesano Boscone, în apropiere de Milano, unde va trebui să petreacă ‘cel puţin patru ore’.

În plus, fostul premier italian nu va avea dreptul să părăsească Lombardia, dar va putea să se deplaseze de marţi până joi la Roma, asa cum ceruse. Insa va trebui să revină la domiciliul său joi,pana la ora locală 23.00.

Deşi nu mai poate candida pentru vreo funcţie publică, Berlusconi ţine foarte mult să participe activ la campania partidului său Forza Italia pentru alegerile europene din 25 mai, în timp ce această formaţiune scade în popularitate.

Cele mai recente sondaje arată că Partidul Democrat al premierului Matteo Renzi conduce cu peste 30 la sută din voturi, cu mult în faţa formaţiunii Forza Italia, care se bucură de o susţinere de 22 la sută şi riscă să fie depăşită de Mişcarea de Cinci Stele, partidul comedianului Beppe Grillo.