Confidenţialitate

ITALIA: Casele se vând cu un dolar într-o localitate care a scapăt de COVID-19

Cinquefrondi, un sătuc din sudul regiunii Calabria a scapăt de amenințarea noului coronavirus, iar primarul localității vrea să pună capăt depopulării cauzate de plecarea tinerilor în alte zone ale Italiei, în căutare de locuri de muncă.

Așa că multe case abandonate din localitate au fost scoase la vânzare la preturi simbolice, de doar un dolar, potrivit CNN.

În vreme ce alte orașe care scot la vânzare case pentru sume simbolice cer sume de până la 5.000 de euro, drept garanție din partea noilor proprietari, pentru a se asigura că în termen de trei ani renovează proprietatea, autoritățile din Cinquefrondi nu au impus sume atât de mari.

Cumpărătorii interesați de casele chilipir trebuie să plătească o poliță de asigurare de aproape 200 de euro, bani ce le vor fi returnați după ce vor renova proprietățile cumpărate.

De altfel, locuințele scoase la vânzare sunt destul de mici. Majoritatea au o suprafață de 40-50 de metri pătrați, așa că lucrările de renovare pot fi făcute rapid. Unele, aflate în zona istorică a orașului, chiar au câte un mic balcon cu o priveliște foarte frumoasă.

Localitatea este cunoscută pentru festivalurile sale ciudate. În timpul unuia dintre ele, localnicii se înfășoară în crengi și seamănă cu arbori umblători. Totuși primarul localității, Michele Conia dă asigurări că sunt organizate și evenimente gastronomice, pline de viață, în cadrul cărora fermierii se întrec în a găti cartofi, de exemplu.

Sursa foto: Pagina Facebook Amministrazione Comunale Cinquefrondi