Confidenţialitate

Italia: Cutremur cu magnitudinea de 4,4, cel mai puternic din ultimii 40 de ani, înregistrat aproape de Napoli | AUDIO

În Italia, mai multe cutremure au fost înregistrate luni seară, 20 mai, în regiunea vulcanică de lângă Napoli, în sudul țării. Seismele nu au provocat pagube majore, au anunțat autorităţile locale, relatează agenția France Presse.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un cutremur cu magnitudinea 4,4, cel mai puternic din ultimii 40 de ani, a fost înregistrat luni seară la ora locală 08:10, la o adâncime de 2,5 kilometri, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV).

Acesta a fost precedat la un interval de câteva minute de un cutremur cu magnitudinea de 3,5.

Instituția susține că s-au înregistrat mai multe mișcări telurice; aproximativ 20.

Pompierii au semnalat pe reţeaua de socializare X „fisuri” şi „bucăți de clădiri care cad”, în timp ce imagini înregistrate de localnici au arătat podeaua unui supermarket cu sticle căzute de pe rafturi în localitatea Pozzuoli, unde locuiesc o jumătate de milion de oameni.

Şcolile vor rămâne închise marţi, 21 mai, în orașul respectiv, unde au fost deschise centre de cazare pentru locuitorii care s-au panicat din cauza acestor cutremure.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Malta respinge extrădarea lui Paul al României, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”. Decizia nu este definitivă | AUDIO