Italia: A început cel mai mare proces anti-mafia din ultimii 30 de ani | AUDIO

Peste 350 de suspecți, acuzați de colaborare cu organizaţia mafiotă Ndrangheta, vor ajunge în fața instanței din Italia.

58 de martori ai acuzării au acceptat să spargă „omerta”, legea tăcerii, pentru a dezvălui secretele unui celebru clan, Mancuso şi ale asociaților acestuia.

Presa italiană estima recent că procesul va dura cel puţin 2 ani.

Este vorba, clar, de un proces neobişnuit, care va avea loc în inima Calabriei, cea mai săracă regiune italiană, grav afectată de activitățile mafiote.

În cursul unei recente audieri preliminare, a fost nevoie de nu mai puţin de trei ore pentru a citi numele acuzaţilor.

Printre aceştia se numără şi ‘naşul’ Luigi Mancuso, care a mai stat deja aproape 20 de ani în închisoare, dar şi alte câteva zeci de şefi mafioţi.

Vorbim, aşadar, de 335 de acuzaţi, dar şi audierea a 900 de martori şi 400 de avocaţi.

 Procesul este de asemenea interpretat ca o demonstraţie de forţă a statului în împotriva organizaţiei ‘Ndrangheta, care coordonează traficul cu droguri în toată Europa.

În centrul dezbaterilor se va afla celebrul procuror italian antimafia Nicola Gratteri, care trăieşte sub protecţia poliţiei de peste 30 de ani.

Acest calabrez de 62 de ani a jucat fotbal când era copil cu mulţi dintre cei pe care mai apoi i-a trimis în spatele gratiilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS