Confidenţialitate

Italia a câştigat concursul Eurovision 2021

Italia a fost reprezentată de trupa de rock Måneskin. Favoriţii ediţiei 65 a concursului muzical continental au interpretat piesa „Zitti E Buoni”. „Rock and roll-ul nu moare niciodată”, au spus membrii trupei Måneskin, atunci când şi-au făcut intrarea pe scenă. Piesa „Zitti E Buoni” a fost desemnată câştigătoare atăt de juriu cât şi de public.

Organizatorii Eurovision 2021 au asigurat toate măsurile de siguranţă în concordanţă cu prevederile sanitare de prevenire a coronavirusului.

Måneskin este o formaţie rock din Roma, care a câştigat si Festivalul de muzică din Sanremo. Italia nu a mai câștigat de 30 de ani competiția Eurovision.


Elveţia şi Franţa, favorite la câştigarea competiţiei au iesit pe locurile 2 și 3.


La polul opus s-a situat Marea Britanie, care nu a obţinut nici măcar un punct cu piesa „Embers” interpretată de James Newman.

România, reprezentată de Roxen, a fost eliminată în prima semifinală.

Concursul de anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Organizatorii Eurovision 2021 din Rotterdam, Olanda, s-au pregătit să-i întâmpine pe artişti şi pe fani, într-un decor special amenajat în concordanţă cu cerinţele sanitare actuale. 3.500 de persoane au fost nevoite să facă dovada unui test COVID negativ înainte de a obţine accesul pe Ahoy Arena din Rotterdam.