Italia a aprobat noi restricţii de sărbători. Circulația între localități va fi interzisă | AUDIO

Nu va fi permisă circulaţia între localităţi decât pentru muncă sau urgenţe medicale.

Premierul ţării spune că numărul de cazuri începe să scadă, dar sărbătorile reprezintă o ameninţare în această privinţă.

Joi, Italia a înregistrat aproape 1.000 de decese pe fond de COVID-19, cel mai grav bilanţ zilnic de la debutul epidemiei.

Italia se teme că, după sărbători, ar putea urma un al treilea val al epidemiei. Acum numărul de infectări şi de internări în spitale a început să scadă. Rămâne ridicat însă numărul de decese.

Premierul Giuseppe Conte a spus joi că mai e cale lungă până la finalul pandemiei.

El a explicat că între 21 decembrie şi 6 ianuarie cetăţenii nu vor mai putea călători între regiuni decât pentru motive bine întemeiate. Iar în zilele de Crăciun şi de Anul Nou nu vor putea ieşi nici din localitatea de domiciliu.

În privinţa cumpărăturilor din această perioadă, autorităţile italiene au pornit o campanie de încurajare a plăţilor cu cardul. Cei care vor face asta vor primi înapoi 10% din valoarea cumpărăturilor, indiferent că e vorba de mâncare, jucării sau consultaţii la stomatolog.

Marile centre comerciale vor fi închise în weekend.

Măsurile anunţate i-au nemulţumit pe liderii regiunilor italiene. Ei s-au plans că nu au fost consultaţi şi că restricţiile sunt prea dure. Au acuzat guvernul şi că nu oferă suficiente măsuri compensatorii pentru firmele grav afectate de pandemie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS