Israel: Poliția ridică un zid temporar în Ierusalimul de Est

Poliția israeliană a început construcția unui zid prezentat ca temporar în Ierusalimul de Est și destinat să protejeze o zonă de colonizare de atacuri lansate dintr-un cartier palestinian vecin.

Duminică seară, poliția a amplasat șase plăci de aproximativ doi metri lungime fiecare în fața cartierului palestinian Jabal Moukabber, pe dealurile Ierusalimului de Est, partea palestiniană ocupată și anexată de Israel a Orașului Sfânt.

Inscripții în ebraică în partea de jos a plăcilor indicau “barieră de poliție temporară și mobilă”.

Zidul, care ar trebui să ajungă la 300 metri lungime potrivit unei purtătoare de cuvânt municipale, urmează să separe Jabal Moukabber, de unde provin unii dintre autorii recentelor atacuri antiisraeliene, de cartierul de colonizare evreiesc Armon Hanetsiv.

Valul de violență ce zguduie de la 1 octombrie Israelul și teritoriile palestiniene ridică temeri legate de declanșarea unei noi intifada.

Cel puțin 42 de palestinieni au fost uciși, dintre care mai mulți autori de atacuri cu cuțit și arme de foc, și sute au fost răniți. Cel puțin șapte israelieni au murit și zeci au fost răniți.

Ridicarea zidului intervine la câteva zile de la stabilirea unor puncte de control israeliene la intrarea în cartiere din Ierusalimul de Est, inclusiv Jabal Moukabber, destinate să oprească valul de atacuri.

Uniunea sionistă, principalul partid de opoziție, a criticat construcția zidului la Ierusalim.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS