Confidenţialitate

Irina Munteanu: “Apa Nova a plătit către Primăria Municipiului București dividende în valoare de aproximativ 50 milioane de euro” | AUDIO

În Deșteptarea de Vară am abordat un subiect care ne privește pe toți, esențial fiecăruia dintre noi, dar căruia obișnuim să îi dăm importanță doar atunci când ne lipsește: apa de la robinet.

Cătălin Striblea a stat de vorbă cu Irina Munteanu, Director General Adjunct Apa Nova, care a oferit răspunsuri la mai multe întrebări de interes pentru ascultătorii Europa FM.

Un subiect mai puțin cunoscut este că o parte din banii pe care îi plătim companiei Apa Nova, de fapt, merg către bugetul Primăriei Municipiului București.

“Acționarii companiei Apa Nova București sunt Veolia, Primăria Municipiului București, dar și salariații companiei noastre. În baza acestor participații, noi plătim anual dividende aferente către Primăria Municipiului București din profitul pe care îl obține, dacă Adunarea Generală a Acționarilor decide acest lucru. De exemplu, pe 1 iulie 2021 am plătit 4,9 milioane de euro pentru rezultatele declarate la finalul anului 2020”, a explicat  Irina Munteanu.

“Până în acest moment, Apa Nova a plătit către Primăria Municipiului București dividende în valoare de aproximativ 50 milioane de euro”, a spus aceasta.

“Tarifele practicate de Apa Nova sunt printre cele mai mici din țara noastră. În acest moment, Apa Nova ocupă, din acest punct de vedere, locul 42 din 45 de operatori de utilități din România. Noi avem astăzi un tarif de 3,87 lei/ metru cub – servicii de furnizare apa rece – și 2,04 lei – servicii de canalizare”, a declarat Irina Munteanu.

În acest moment, în Bucureşti sunt deschise 35 de şantiere în care se desfășoară lucrări de redimensionare ori extindere a infrastructurii de canalizare.

“De peste 20 de ani, de când Apa Nova contribuie la îmbunătățirea performanțelor sistemului de alimentare cu apă și de canalizare din București, am investit peste 560 de milioane de euro în lucrări ample și complexe de modernizare a rețelei de apă și canalizare”, a spus aceasta.

“Prin noul program de investiții, se urmărește, în primul rând, adaptarea infrastructurii de apă la nevoile actuale și la dezvoltarea urbană prin redimensionarea sistemului de distribuție în București și în zonele limitrofe.

Pentru acest proiect investițional de care vor beneficia peste 645.000 de locuitori ai Capitalei, Apa Nova a alocat fonduri în valoare de 57,8 milioane de euro. Lucrările sunt estimate a se finaliza până în anul 2031”, a concluzionat Irina Munteanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.