Iranul avertizează că atacă orașele Dubai și Haifa, în cazul unei riposte militare a SUA. Israelul amenință cu „o lovitură răsunătoare”

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran amenință că va ataca orașele Dubai din Emiratele Arabe Unite și Haifa din Israel, în cazul în care SUA ripostează la bombardarea bazelor din Irak, de azi-noapte, relatează CNN.+

Premierul interimar al Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat că țara sa va răspunde dur unui posibil atac al Iranului, în contextul tensiunilor dintre Washington și Teheran.

„Oricine ne va ataca va primi o lovitură răsunătoare”, a declarat acesta într-o conferință de presă.

În aceeași conferință, Benjamin Netanyahu a afirmat că Statele Unite nu au un prieten mai bun decât Israelul și l-a lăudat pe președintele american Donald Trump pentru autorizarea atacului care a dus la moartea generalului iranian Qassem Soleimani. Netanyahu a explicat că Soleimani era vinovat pentru moartea a „nenumărați” oameni nevinovați și că a semănat „teamă, suferință și chinuri” zeci de ani.

Oficialul israelian a adăugat că Donald Trump ar trebui felicitat pentru faptul că a acționat cu rapiditate, îndrăzneală și determinare

Iranul a lansat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, zeci de balistice spre mai multe baze militare din Irak, care găzduiesc trupe americane şi ale coaliţiei antiteroriste.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS