Ion Ţiriac a terminat liceul în patru luni – VIDEO

Invitat la Europa FM În emisiunea La Radio cu Andreea Esca, Ion Ţiriac a povestit cum, pentru că avea foarte multe antrenamente la hockey, în liceu nu a mai fost  la şcoală şi a fost exmatriculat.

Mai târziu, când era deja în echipa olimpică a României la hockey, Ion Ţiriac a fost nevoit să facă liceul pe fast forward.

“Pot să-mi exprim încă o dată public recunoştinţă în faţa familiei Maurer ( n.r. Ioan Gheorghe Maurer a fost primul ministru, preşedintele consiliului de miniştri în epoca Ceauşescu). Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, ştia situaţia mea. La un moment dat,  m-am dus la cadre la Ministerul Tineretului şi Sportului şi mi-au spus: Domnule, dumneata nu mai ai paşaportul. Eu am reacţionat: Sunteţi nebuni?! Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneţi-le şefilor. Cum să nu am eu paşaport, ce, am omorât pe cineva?!

Maurer dăduse ordin să-mi ia paşaportul până nu termin liceul. Ei, în patru luni de zile am terminat şi a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul. Si pe urma mi s-a spus: Uite paşaportul, dar ce facultate vrei să faci?”, ăi-a reamintit Ion Ţiriac la Europa FM-

Fostul sportiv, acum unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a povestit că a dat examenul de admitere şi a intrat si la Facultatea de Sport, şi la Drept, a făcut 6 luni la ambele facultăţi şi i s-a părut greu să le urmeze simultan, a ales Sportul, facultate pe care a terminat-o printre primii pentru ca l-a ambiţionat unul dintre profesori.

La Radio cu Andreea Esca şi Ion Ţiriac:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS