Ion Caramitru: Sala Mare a Teatrului Național București va fi inaugurată cu o premieră marca Dan Puric

Lucrările de la Teatrul Naţional București se apropie de final. Acestea au ajuns ‘în faza de închidere contract’, spune directorul TNB, Ion Caramitru. Recepția lucrărilor de reabilitare se va face pe 30 noiembrie. Ulterior, timp de 3 luni, constructorul poate remedia problemele semnalate de artiști. TNB are 7 săli de teatru noi, dintre care una pe acoperiș – pentru spectacolele prezentate în timpul verii – și Sala Mică, destinată tinerilor actori.

Lucrările de la Teatrul Naţional București se apropie de final. Acestea au ajuns ‘în faza de închidere contract’, spune directorul TNB, Ion Caramitru.

Recepția lucrărilor de reabilitare se va face pe 30 noiembrie. Ulterior, timp de 3 luni, constructorul poate remedia problemele semnalate de artiști.

În urma lucrărilor, Sala Mare a TNB a fost lărgită și înălțată și va avea 1200 de locuri.

TNB are 7 săli de teatru – dintre care 4 nou-construite și un amfiteatru în aer liber pe acoperiș – pentru spectacolele prezentate în timpul verii – și Sala Mică, destinată tinerilor actori.

‘Primul spectacol pe scena Sălii Mari a TNB va avea loc puțin mai târziu pentru că utilarea tehnică a sălii trebuie făcută în detaliu. Există întotdeauna o perioadă de probe’, a precizat Ion Caramitru.

‘Prima premieră, să zic așa, va fi un spectacol surpriză al lui Dan Puric după celebra lucrare clasică Înșiră-te, Mărgărite!‘, a mai spus directorul Teatrului Național București.

Astăzi, șeful Guvernului României, premierul moldovean, Iurie Leancă și fostul premier Călin Popescu Tăriceanu (în timpul mandatului său au fost demarate lucrările de reconstrucție la TNB) au vizitat Teatrul Național București.

Ion Caramitru a notat și faptul că ‘prima demolare a unui edificiu comunist s-a produs la TNB. Faţada Teatrului Național București comandată de Ceauşescu a dispărut’.

Reabilitarea Teatrului Național București a costat 60 de milioane de euro.

Clădirea va avea, odată încheiate lucrările, o rezistenţă pentru un cutremur de 8 grade.