Invitat special în emisiunea O dimineaţă de milioane: designerul Ioana Ciolacu

Câştigătoarea distincţiei ‘Designer of Tomorrow’ va sta de vorbă sâmbătă, în emisiunea ‘O dimineaţă de milioane’, cu Ana-Maria Tatu.

Invitata specială a ediţiei de sâmbătă a emisiunii ‘O Dimineaţă de milioane’ este designerul Ioana Ciolacu, cea care şi-a adjudecat premiul ‘Designer of Tomorrow’ la o competiţie ce a avut loc în cadrul Săptămânii Modei de la Berlin şi în al cărei juriu s-a aflat Stella McCartney.

Aleasă dintre 450 de concurenţi şi cinci finalişti, Ioana Ciolacu a fost în repetate rânduri elogiată de Stella McCartney, care a şi invitat-o, de altfel, toamna trecuta, să fie prezentă în culisele show-ului său din cadrul Săptămânii Modei de la Paris.

Ioana Ciolacu, masterandă a Institutului de Tehnologie şi Design Vestimentar din Londra, a reuşit să impresioneze o lume întreagă prin talentul său. Dar cum a ajuns aici?

‘Eu fac parte din generaţia cu o maşină de cusut în casă, la care pedala o mamă ori o bunică. La mine, coseau şi mama, şi bunica! (râde) Aşa că, plă­cându-mi dintot­deauna să lucrez cu mâinile şi fiind fas­ci­nată de sunetul maşinii de cusut cu pedală, am în­­văţat de foar­te de­vreme s-o manevrez. Şi, încetul cu încetul, tot ajutându-le pe ma­ma şi pe bunica, am ajuns ca în liceu să-mi fac singură hainele. În­să, la vremea respec­tivă, nici măcar nu mi-a trecut prin minte să trans­form această abili­tate într-o pro­fesie. Pă­rinţii mei sunt ambii ar­hitecţi, iar în capul meu era ideea că trebuie să urmez li­nia familiei. Deşi nici mama, nici tata, nu mi-au im­pus treaba asta. În orice caz, după bacalaureat, mi-am făcut bagajul şi am părăsit Iaşiul natal, pentru Facul­tatea de Arhi­tec­tură din Bucu­reşti. M-am in­sta­lat în Capitală şi mi-am văzut de şcoa­lă… Până în anul V, când am rea­lizat că, de fapt, eu nu vreau să fac arhitec­tură toată via­ţa, că profesia asta nu mi se potri­veşte chiar deloc. Pentru că ea implică mult prea puţină creaţie’, povestea creatoarea Ioana Ciolacu într-un interviu acordat revistei Formula AS.

Cum i-a schimbat viaţa recunoaşterea de care se bucură acum şi care îi sunt planurile pentru viitor aflaţi din interviul realizat de Ana-Maria Tatu pe care îl puteţi asculta integral sâmbătă în emisiunea ‘O Dimineaţă de milioane’.