“Inundaţie” de cărţi pe străzile din Toronto – GALERIE FOTO

Proiectul “Literatură versus trafic”  a fost realizat de un grup anonim, care îşi spune Luzinterruptus, şi a fost realizat pe una dintre cele mai aglomerate şosele din Toronto, Canada.

Evenimentul a avut loc în cadrul unui festival de artă care se desfăşoară pe durata unei nopţi, numit “Nuit Blanche 2016”.

rau-de-carti-toronto-1

Inspiraţi de lupta continuă dintre pietoni şi automobile care are loc zilnic în marile oraşe şi pentru care nu se pot găsi soluţii reale, aceştia au venit cu ideea de a “inunda” străzile cu o mulţime de cărti cu pagini luminate.

rau-de-carti-toronto-2

A fost nevoie de peste 50 de voluntari, 10.000 de cărţi, donate de către Armata Salvării, şi mai mult de 12 zile pentru a realiza această instalaţie.

rau-de-carti-toronto-3

Cărţile au fost puse la dispoziţia celor care doreau să le ia pentru a le citi, astfel că “râul de hârtie” s-a reciclat singur, iar maşinile au revenit pe străzi.

rau-de-carti-toronto-5

Deşi instalaţia a durat doar 10 ore, cu siguranţă trecătorii care au luat parte la acest eveniment vor rămâne cu amintirea acelui loc liniştit şi plin de cărţi, care, măcar pentru o noapte, au înlocuit viteza, poluarea şi zgomotul maşinilor.

rau-de-carti-toronto-6

Sursă: Bored Panda

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS